Sidst opdateret af .

Unghunde du er ikke alene med din teenager

Unghunde træning,så er vi blevet teenager, og hormonerne køre rundt i kroppen.

unghunde
Har du en unghund over 6 md., kan I deltage på unghunde træning, som er en mellem ting mellem hvalpemotivation – hvalpetræning og lydighedsprogrammet.

Unghunde træning. Her repeteres og videreudvikles hvalpemotivationen – hvalpetræning.

>Grundet unghundens fysiske kønsmodning og “ustabilitet” i denne periode,

kan almindelig træning være problematisk. Derfor er det hensigtsmæssig at fortsætte med aktiviteter, der på en positiv måde styrker forholdet mellem hunden og dig. Der lægges vægt på at undgå konflikter mellem dig og din hund.

Indlæringsmomenterne fra hvalpemotivationen – hvalpetræning til unghunde træning som videreudvikles, ligesom unghunden introduceres for:

Spor og søgeudvikling

– hundens første introduktion til at følge menneskefært – et spor – herunder hente og bringe udlagte genstande.

Daglige forstyrrelser – hunden lærer at forholde sig rolig i forskellige dagligdags situationer, hvor den uden tilvænning ville være blevet forskrækket

Unghunde træning

. Prisen er 500,- kr. for 10 trænings , træning er på en time af gangen, der er 2 gange hvor undervisningen forgå uden for trænings banen ( bytur og skovtur ).

Unghunde træning med vægt på Socialt samvær

– fornuftig omgang med fremmede hunde og mennesker.

Indkald og håndteringsøvelser – ejeren får ideer til daglig træning som flokfører.

Unghunde træning .Gå i line – hunden lærer at følge sin ejer i løs line, også når den møder hunde og mennesker.

Unghunde træning .Søgeudvikling – hundens interesse for at bruge næsen til at søge udvikles på en sjov og spændende måde.

Øvelser i samarbejde – her gives forslag til en masse sjove “hunde-tricks,” som giver hunden sund aktivering i dagligdagen. Et sjovt alternativ til almindelige lydighedsøvelser.

Problem fra hvalp til unghund

Hvalpen eller unghund hopper op. For hunde er det naturligt at ville snuse og slikke os i hovedet, når vi hilser på dem. At puffe/slikke tæven i mundvigene for at få hende til at kaste mad op til hvalpene er et overlevelsesinstinkt for hvalpen og en arv fra dens vilde forfader, ulven. Senere, når hvalpene begynder at spise fast føde, bliver denne puffen/slikken til en ritualiseret hilsen.

Eftersom hundene retter deres sprog mod os mennesker,

er vi også ofre for denne (måske mindre praktiske) adfærd. Vi ønsker imidlertid også, at vores hvalp eller unghund skal beholde sin positive indstilling til fremmede mennesker, så det er ikke en god ide at skælde den ud, når den handler i overensstemmelse med sin natur og hopper op efter vores ansigt.
Det er vigtigt, at undgå at belønne hvalpen eller unghunden for at hoppe op. Man belønner hvalpen, hvis man giver den kontakt når den hopper op – at skubbe hvalpen eller unghunden ned og f.eks. sige “nej”, er også kontakt. Beløn i stedet hvalpen ved at give den kontakt og godbidder, når den har alle fire ben i jorden.

Afbryd med det samme,

hvis hvalpen eller unghunden igen hopper op, når du begynder at snakke/kæle med den. Ved meget inkarnerede “hoppere” kan man med fordel vende ryggen til, hver gang hvalpen eller unghunden hopper op og på denne måde fratage den muligheden for kontakt ved den uønskede adfærd.

Unghunde træning .Det er nødvendigt at træne intensivt på dette ritual sammen med mennesker,

som man kan instruere i ret adfærd. Jo flere forskellige mennesker, der træner denne øvelse med hvalpen / unghunden, desto mere generaliseret bliver adfærden (det vil sige, at hvalpen eller unghunden lærer, at dette ritual gælder i alle situationer, uanset hvem mennesket er).

Unghunde træning for alle hunde fra 6 md og op til 16 md.
Hundetrænings pladsen i Vordingborg hvor Unghunde træning forgår, betjener hunde fra Lundby,Vordingborg,Mern,Møn,Stege,Præstø,Langebæk,Tappernøje ,Køng, Lundby, Svinø, Sværdborg,Udby,Allerslev

Print Friendly, PDF & Email